RECEPT
.png)
TOSCAANSE KIPPANNETJE
INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
- 200 gr Hollandsche Hoenkipfilet
- 120 gr penne
- 200 gr sperziebonen
- 0,5 tl paprikapoeder
- 2 tomaten
- 10 gr rode pesto
- 60 ml kookroom
BEREIDINGSTIJD
20 minuten
BEREIDINGSWIJZE
- Punt de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 2 centimeter lang. Kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
- Snijd de kipfilet in reepjes. Kruid de kipreepjes met peper, paprikapoeder en een beetje zout.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipreepjes op hoog vuur rondom bruin.
- Snijd de tomaten in blokjes. Je hoeft het vruchtvlees niet te verwijderen.
- Zet het vuur lager en doe de sperziebonen bij de kipfilet in de pan.
- Meng de rode pesto met de kookroom en giet bij de kip en sperziebonen.
- Voeg de tomatenblokjes en penne toe. Warm alles goed door.
- Maak het kippannetje verder op smaak met peper en eventueel zout.
.png)
OOSTERSE BIEFSTUKSALADE
INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
- 200 gr biefstuk
- 120 gr rijstnoedels
- 5 gram sesamzaad
- olijfolie (bijv onze olivarera)
- ketjap manis
- sojasaus
- 1 limoen
- 100 gr slamelange (bijv eikenblad)
- 1 courgette
- 1 rode ui
- Haal de biefstuk minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze koud en laat ze goed uitlekken.
- Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan (zonder olie of boter) tot ze mooi beginnen te verkleuren.
- Roer een dressing van een eetlepel olijfolie, een eetlepel ketjap manis en een eetlepel sojasaus. Voeg daar nog limoensap en peper naar smaak aan toe.
- Gebruik een deel van de dressing om de noedels op smaak te maken en een deel om door de sla te husselen.
- Snijd de courgette in de lengte in dikke plakken. Smeer de plakken in met een klein beetje olijfolie en grill ze ongeveer drie minuten per kant in een grillpan. Snijd de plakken daarna in schuine reepjes.
- Snijd de rode ui in ringen van ongeveer een centimeter dik en grill deze twee tot drie minuten per kant.
- Smeer de biefstuk in met olijfolie en grill deze ongeveer 1,5 minuut per kant voor rood, 2,5 minuut per kant voor rosé en 3,5 minuut per kant voor (bijna) gaar.
- Leg de biefstuk op een bord, dek hem goed af met aluminiumfolie en laat hem een paar minuten rusten. Op deze manier kunnen alle sappen zich weer goed verspreiden door het stuk vlees.
- Leg ondertussen de salade op de borden, met daar bovenop in het midden de noedels. Verdeel de courgette over de buitenrand van het bord.
- Snijd nu de biefstuk in dunne plakken, bestrooi de plakken met peper en zout en leg ze bovenop de noedels. Daarbovenop doe je de uiringen.
- Strooi als laatste de sesamzaadjes over de salade.
- Zet het flesje sojasaus op tafel. Een extra scheutje soja zorgt ervoor dat deze salade nog lekkerder is.